GYEK Napok programsorozat a miskolci Szeleta Parkban 2024.05.17. 12:00

GYEK Napok programsorozat a miskolci Szeleta Parkban

1
GYEK Napok programsorozat a miskolci Szeleta Parkban

Európában egyedülálló módon indított népszerűsítő kampányt a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház a Velkey László Gyermekegészségügyi Központnak (GYEK), Magyarország egyik legnagyobb gyermekegészségügyi központjának a megismertetéséhez.

A 2024 áprilisában indult eseménysorozatnak a következő 3 évben miskolci látogatóközpontunk, a gyerekbarát környezetet biztosító Szeleta Park ad otthont, ahol minden hónap első szombatján találkozhatnak a GYEK szakembereivel. Ezen alkalmakkor egy színesebb perspektívából nyerhetnek betekintést a modern, gyors diagnosztikai és terápiás módszerekbe, melyek gyermekbarát környezetben zajlanak és a szülők számára is lehetőséget nyújtanak arra, hogy gyermekeiket közvetlenül kísérhessék végig a gyógyulás útján.

A GYEK lehetőségeinek, értékeinek bemutatását célzó filmvetítés után a Gyermekegészségügyi Központ szakemberei (orvosok, pszichológusok, dietetikusok, gyermekápolók/asszisztensek) a GYEK egy-egy osztálya/részlege közreműködésével, interaktív módon - az aktuálisan összegyűlt hallgatóság igényeihez igazodva - adnak tájékoztatást az általuk művelt speciális szakterületről.

Mivel a GYEK Napok a gyermekekről szólnak, a Szeleta Parkban is gondoskodnak az egyéb, szórakoztató programokról és igazi gyereknappá varázsolják ezeket a szombat napokat. A beltéri játszóház, kültéri játszótér kipróbálását és tanösvény bejárását ilyenkor arcfestéssel, bohócokkal, fejlesztő kézműves foglalkozásokkal, ugrálóvárral és interaktív bemutatókkal egészítik ki.

Képek forrása: a GYEK és a Szeleta Park facebook oldalai


Kapcsolódó